Czekoladowe fontanny Optimal

        Fontanny czekoladowe cateringowe Optimal, to najwyższa półka wśród profesjonalnych urządzeń do zastosowań w gastronomii. Poszczególne urządzenia, w zależności od modelu, obsłużą każdy event od 20 do 300 gości.
Fontanny posiadają regulowany termostat do sterowania podgrzewaniem oraz dwu lub trój-pozycyjny przełącznik regulujący działanie całego urządzenia. Podczas pracy można ustawić samo podgrzewanie lub podgrzewanie i płynięcie. Regulowane nóżki pozwolą wypoziomować fontannę tak, żeby czekolada spływała równomiernie z każdej strony.
        Przystosowane są do nieprzerwanej, wielogodzinnej pracy. Zdejmowalne kaskady oraz dające się podzielić kolumny znacznie ułatwiają transport oraz czyszczenie fontann. W odróżnieniu od napędu świdrowego (CF51 PRO, CF65PRO), napęd wirnikowy oraz magnetyczny zastosowany przez producenta w większych modelach, umożliwia prawidłową pracę przy stosunkowo niedużych ilościach czekolady.

Czekoladowa fontanna CF51 PRO
Inna nazwa handlowa: Choco Maya

Szczegóły - kliknij TUTAJ



Cena: 1160 zł. netto (1426,80 zł. brutto)
GRATIS - 2,5 kg czekolady


Czekoladowa fontanna CF65 PRO
Inna nazwa handlowa: Choco Colombo

Szczegóły - kliknij TUTAJ



Cena: 2060 zł. netto (2533,80 zł. brutto)
GRATIS - 5 kg czekolady


Czekoladowa fontanna CF75 PRO
Szczegóły - kliknij TUTAJ




Cena: 3490 zł. netto (4297,70 zł. brutto)
GRATIS - 7,5 kg czekolady





Czekoladowa fontanna CF88 PRO
Szczegóły - kliknij TUTAJ




Cena: 4990 zł. netto (6137,70 zł. brutto)
GRATIS - 10 kg czekolady





Czekoladowa fontanna CF112 PRO
Szczegóły - kliknij TUTAJ




Cena: 5990 zł. netto (7367,70 zł. brutto)
GRATIS - 15 kg czekolady








Czekoladowa fontanna CF135 PRO
Szczegóły - kliknij TUTAJ




Cena: 6990 zł. netto (8597,70 zł. brutto)
GRATIS - 20 kg czekolady











Plusy fontann Optimal:
- świder oraz wirnik ze stali nierdzewnej
- duża moc grzałki oraz silnika
- kaskady/talerze zdejmowane z kolumny
- kolumna w modelach od CF75PRO dzielona na elementy
- solidne wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej
- możliwość zastosowania skrzyni/case'a transportowego
- zabezpieczenie przeciwzwarciowe
- zabezpieczenie termiczne
- poprawna praca przy niewielkiej ilości czekolady
- od modelu CF75PRO dyspenser do spuszczania czekolady
- możliwość zastosowania dopasowanego podestu
- angielska marka

Minusy fontann Optimal:
- dość duża waga wynikająca z zastosowania solidnej blachy nierdzewnej
- stosunkowo wysoka cena



                             Kliknij i pobierz cennik fontann - cennikfontanny.pdf